MIHA JERNEJČIČ: "PO DEŽJU JE POSIJALO SONCE"

"Slab začetek – dober konec. Avgustovske aktivnosti so privabile več udeležencev kot v prejšnjih letih. Tudi po številu obiskovalcev TIC-a Cerknica je letošnji avgust presegel vsa pričakovanja!" 


Za nami je še ena, že peta sezona tematskih aktivnosti ob Cerkniškem jezeru. V preteklih letih smo dogodke v naravi pripravljali le ob nedeljah, letos pa smo jih razširili tudi na sobote. Načrtovali smo 45 aktivnosti, 7 jih je odpadlo zaradi slabega vremena, tako da je bilo izvedenih 38.


Če bi še tako skušal olepševati, ne morem – začelo se je slabo. V deževnem maju smo bili prisiljeni odpovedati kar nekaj atraktivnih dejavnosti, na katere se je prijavilo veliko število obiskovalcev, a se žal zaradi vremena ni izšlo. Vreme je preprečilo tudi tradicionalni septembrski pohod od Šteberka do Karlovice, ki se ga sicer vsako leto udeleži množica pohodnikov.



A slab začetek – dober konec. Avgustovske aktivnosti so privabile precej več udeležencev kot v prejšnjih letih. Tudi po številu obiskovalcev TIC-a Cerknica je letošnji avgust presegel vsa pričakovanja! Z informacijami smo v enem mesecu pomagali 1.473 gostom Notranjskega parka – 760 slovenskim in 713 tujim. Tudi nabor aktivnosti je vsako leto bolj pester – letos smo imeli šolo preživetja v naravi, izdelovali smo lutke, se igrali najrazličnejše igre v gozdu, doživeli interpretacijo zgodbe o nastanku Cerkniškega jezera, z Markom Pogačnikom raziskovali vodno vesolje jezera, ogledali smo si jezerske izvire in ponore, se odpravili na mnoge vodene pohode, kolesarske izlete, vožnje s kanuji, na panoramske vožnje z lojtrnim vozom pa še in še.

Skupno se je aktivnosti, organiziranih ob tematskih vikendih, udeležilo 730 obiskovalcev, ki so bili v veliki večini zelo zadovoljni z naborom in izvedbo. Vodenja so bila brezplačna, financirana s strani projekta Life Stržen, kar bo praksa do konca trajanja projekta (2022), tako da boste tudi v prihodnjih letih lahko uživali na dogodkih, ki jih bomo skupaj z lokalnimi turističnimi vodniki, društvi, ponudniki in podjetji pripravili za vas.


Pa še nekaj o skupnem številu obiskovalcev-turistično informacijskega centra: to že od leta 2014 naprej stalno narašča. Sicer je bil maj slabše obiskan v primerjavi s prejšnjimi leti, so pa zato bili marec, april, junij, julij in avgust kar se tiče obiska TIC-a rekordni, še pred koncem avgusta pa smo tudi presegli doslej najvišjo letno raven števila obiskovalcev turistično-informacijskega centra.


V turizmu je običajno tako – bolje kot delaš, več dela imaš v prihodnosti. Tega se še kako zavedamo in z okrepljeno ekipo, načrti in infrastrukturo komaj čakamo na nove izzive!



Miha Jernejčič (na fotografiji prvi z leve) je sodelavec Notranjskega parka in vodja Turistično informacijskega centra Cerknica. Cerkničan, ki si ne more kaj, da ne bi nenehno raziskoval vsega, kar ponuja naš park, tudi v zasebnem življenju, najraje s svojim 6-letnim sinom, še posebej, če je povezano s pticami, s katerimi je Notranjski park res bogat. 




Komentarji

Priljubljene objave