GOSTUJOČE PERO: MARJANA KOČIVNIK: Želela sva samo štruklje, dobila pa celo Slivnico!

Naj se najprej predstaviva, sva Robert in Marjana, Dolenjec in Korošica, nova najemnika doma na Slivnici. Zelo rada hodiva v hribe in tako sva se mrzlega januarja 2020 podala na Dom na Slivnici. Razočaranje, da je koča zaprta, je bilo zelo močno, nič nisva mogla pojesti niti popiti toplega čaja, in nikjer se nisva mogla pogreti. Stala sva zunaj na vetru in opazovala prelep razgled. Na vratih je bilo obvestilo, da koča išče novega najemnika. 
 
Mrzlega januarja je bila koča na Slivnici zaprta. Foto: Eva Kobe
 
Razočarana sva se odpravila v dolino in se med potjo odločila, da se prijaviva na razpis. Šla sva na ogled koče in ugotovila, da je potrebna temeljite obnove, o tem smo se pogovorili tudi z občino in hitro ugotovili, da imamo vsi isti interes. Občina nama je pri tem zelo pomagala in skupaj nam je uspelo! Najprej smo postavili brunarico, iz katere smo prodajali pijačo, in obnovili teraso. Naši gostje so nas zelo motivirali, saj so z svojimi zadovoljnimi obrazi in nasmehi pokazali, da delava dobro, s tem se je najin zagon pospešeno večal. 
 
Pred obnovo Doma na Slivnici sta nova najemnika lansko poletje postavila brunarico za strežbo pijače in prigrizkov. Foto: Ljubo Vukelič  
 
Oskrbnika Doma na Slivnici Marjana in Robert na klopci ljubezni. Foto: Dom na Slivnici
     
Začeli smo z obnovo spodnjih prostorov, tukaj je Robert vložil celega sebe in naredil misijo nemogoče. Mnogim je oktobrski covid naredil ogromno škode, nam pa je pomagal, saj smo lahko nemoteno prenovili dom.
 
Prenovljeno pritličje Doma na Slivnici. Foto: Marjana Kočivnik
   
Zaradi razočaranja, ki sva ga doživela ob prvem obisku, sva se med covid zaporo odločila, da najini gostje ne bodo žejni in lačni odšli z vrha Slivnice. Postavila sva okrepčevalnico na prostovolje prispevke in tako vsaj za silo potolažila pohodnike. Zadovoljstvo in poštenost, ki so ga nama pokazali gostje, naju je še dodatno povezalo s to čudovito coprniško goro. 
 
V času zimskega koronskega zaprtja lokalov sta oskrbnika obiskovalcem pred Domom na Slivnici postavila okrepčevalnico na prostem, na prostovoljne prispevke.

 
Zdaj skupaj z najinimi otroki pišemo zgodbo, ki si je pred leti ne bi mogli niti izmisliti. Upam, da nam bo še naprej uspevalo razveseljevati naše goste in da bomo ideje, ki jih še imamo prav tako uspeli udejanjiti. Dobrodošli pri nas, naša ekipa vas bo vesela. S prijaznim pozdravom zaključujem ta blog, se pa zagotovo javimo še s kakšnim.
 
Na Slivnici lahko tudi prenočite. Foto: Marjana Kočivnik

 
Odprtje prenovljenih prostorov Doma na Slivnici je bila prav posebno slovesna. Foto: Marjana Kočivnik
 
 
 
Marjana Kočivnik je Korošica, ljubiteljica gora in kolesarjenja. S partnerjem Robertom polna novih idej Domu na Slivnici vsakodnevno čara novo, prijazejšo, privlačnejšo in bolj gostoljubno podobo, kadar ni na Slivnici, dela v svojem masažnem salonu.

Komentarji

Priljubljene objave