Ustvarjalni natečaj Notranjskega regijskega parka »LIFE zima na jezeru«


Se že veseliš toplih oblačil, premraženih rok in dolgih večerov? Če ti je narava blizu, boš zagotovo opazil prekrasne razglede, ki jih prinaša zima in dodaten čar, ki ga pokrajini doda sneg. V zimskem času naše kraje obiščejo tudi številne ptice, ki na svojih poteh počivajo prav na Cerkniškem jezeru. Z nizkimi temperaturami pa jezero postane tudi drsališče in zimska zabava se lahko začne – deli z nami te trenutke ali pa vtise s sprehoda, kepanja, sankanja na bližnjem hribu – edina omejitev je tvoja domišljija.

Če hodiš v vrtec, 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, nariši kaj na temo zime na jezeru, narave Cerkniškega jezera pozimi in aktivnosti, ki jih na jezeru rad/a počneš pozimi. Uporabiš lahko vodenke, tempere, barvice, flomastre ali vsakega malo. Tehnik je toliko, kolikor si jih zamisliš, uporabi svojo najljubšo.
Če hodiš v 4., 5. ali 6. razred, napiši pesem, črtico, basen ali razmišljanje o svojem pogledu na jezero pozimi, doživljanju narave Cerkniškega jezera ali pa o svojem pogledu na človekov vpliv na jezero. Izberi način, ki ti najbolj leži.

Če hodiš v 7., 8., 9. razred ali srednjo šolo, posnemi video, kratki film ali fotografijo, ki zajema naravo Cerkniškega jezera, pestrost vrst ali pa človekov vpliv na jezero ter aktivnosti, ki jih ti rad/a počneš pozimi na jezeru.

Lina Vitić - Ptice

Svoje delo oddaj učiteljici ali učitelju razrednega pouka, likovne umetnosti, slovenskega jezika ali tehnike in tehnologije, le-ta pa ga bo posredoval nam.
Svoje delo lahko pošlješ tudi po pošti na naslov Notranjski regijski park, Tabor 42, 1380 Cerknica, s pripisom »Za natečaj LIFE zima« (ne pozabi pripisati podatkov o avtorju – ime, priimek, razred, svoj kontakt in naslov dela) ali po e-pošti na naslov: manca.cernigoj@notranjski-park.si.

Rok za oddajo del je 31. 3. 2018 do 19:00!
Izbor zmagovalnega izdelka se bo opravil z glasovanjem preko spletne strani (life.notranjski-park.si), kjer bo ustvarjena galerija prejetih izdelkov.

Izbrani najboljši izdelki bodo predstavljeni in razstavljeni na prireditvi "Dan Notranjskega parka", ki bo potekal v mesecu maju 2018. Po trije zmagovalni izdelki iz posamezne kategorije bodo nagrajeni.
Razpisna dokumentacija:

Komentarji

Priljubljene objave