Ustvarjalni natečaj »Skrivnostni svet ptic« se je zaključil



V okviru ustvarjalnega natečaja, ki je bil razpisan junija, smo včeraj prejeli še zadnje izdelke. Tema natečaja so bile ptice vseh vrst in njihov življenjski prostor. Natečaj je bil namenjen predšolskim in šolskim otrokom ter dijakom, različne starostne skupine pa smo pozvali k sodelovanju z različnimi načini umetniškega izražanja. Za otroke do 3. razreda smo tako razpisali likovni natečaj, za otroke do 6. razreda literarni natečaj, tiste v višjih razredih in srednješolce pa smo prosili, naj svoja doživetja skrivnostnega sveta ptic ujamejo v objektiv fotoaparata ali kamere. 




Odziv na natečaj je bil velik – prejeli smo več kot 150 del, najbolj aktivni pa so bili naši najmlajši. Presenetili so nas z različnimi likovnimi tehnikami, od akvarelov, voščenk, flomastrov do kolažev in risanja z ogljem, predvsem pa z bujno domišljijo in neomejeno svobodo, s katero so svoje podobe ptičjega sveta prelili na papir.


Prav vsa dela, ki smo jih prejeli, bomo objavili na spletni strani projekta LIFE Stržen (life.notranjski-park.si) pod zavihkom Natečaj, tri najboljše izdelke v vsaki kategoriji pa boste izbrali vi preko spletnega glasovanja. Glasovanje bo potekalo od začetka decembra do 10. 2. 2019, vsak dan pa lahko glasujete za 3 najljubše izdelke v vsaki kategoriji.




Zmagovalna dela čakajo tudi lepe nagrade. Prva mesta v vsaki kategoriji bomo nagradili s tabličnim računalnikom, druga in tretja mesta pa z vstopnicami za pustolovski park v Postojni oziroma lutkovnim abonmajem. Seznam nagrajencev bo v četrtek, 14. 2. 2019, objavljen na spletni strani projekta LIFE Stržen in na Facebook profilu Notranjski park, izbrani najboljši izdelki pa bodo razstavljeni tudi na prireditvi "Dnevi Notranjskega parka", ki je vsako leto že tradicionalno konec meseca maja.



Komentarji

Priljubljene objave