Ekipa LIFE Stržen – kdo smo?



Ekipo LIFE Stržen sestavlja šest ljubiteljev narave, ki se lahko pohvalimo s tem, da imamo svoje delo neizmerno radi. V nadaljevanju se vam predstavljamo v sliki in besedi.


Irena Likar, manager projekta   

Irena Likar ni podala opornih točk za njen opis. Ker je šefica tega projekta, si je nihče ni drznil opisati. Edino, kar lahko z gotovostjo trdimo, je, da ji ohranjanje narave veliko pomeni in da zelo dobro pozna LIFE finančni mehanizem. Je avtorica projekta LIFE STRŽEN, pri pripravi projektov LIFE pa pomaga številnim slovenskim in tujim organizacijam. Je zelo zahtevna, vendar najboljša šefica, kar smo jih na projektu zaposleni kdaj imeli. Rešuje vse zaplete, ki jih pri izvajanju tako kompleksnega projekta ni malo, disciplinira vse sodelujoče partnerje in izbrane izvajalce, vsi pa si želimo, da nas pokliče po priimku, saj je to znak, da je dobre volje. Občutljiva je na slovnične napake in slabo izdelane dokumente, še posebej pa smo previdni pri uporabi presledkov.



Največ ji pomeni družina. Prosti čas najraje preživlja s svojimi tremi otroki in »možem«, občasno pa si vzame čas za druženje s sošolci in rakovškimi mamicami. Obiskujejo koncerte zelo različnih zvrsti glasbe ali pa se dobijo v garaži na »bralnem krožku«. Najraje ima vino rose, všeč pa ji je tudi gin tonik, ampak obvezno s kumaro.


Ana Gabrejna, koordinator projekta     



Ana ni koordinator le v svojem nazivu delovnega mesta, temveč koordinira vse nas, projektne aktivnosti in kdaj še kaj drugega, že po naravi. Usklajevanje, organiziranje, dogovarjanje in občutek za podrobnosti ima namreč v krvi. Notranjka, ki je kot otrok brala knjige kar med hojo, je tudi naša dežurna prevajalka, prav tako pa se od vseh najbolj znajde pri računalniških zagatah vseh vrst. V prostem času Ana rada hribolazi, smuča (pravi, da slabo, ampak s srcem!)  in še vedno zelo rada bere, veliko časa pa ji vzame tudi pomoč pri delu na domači in partnerjevi kmetiji. Če jo pogledate, skoraj ni za verjeti, ampak čisto zares uživa ob spremljanju tekem UFC.


Manca Černigoj, višja naravovarstvena svetovalka  

Večji del Mančinih zadolžitev obsega delo z otroki in mladino – organizira in vodi naravoslovne dneve, razpisuje ustvarjalne natečaje in skrbi za aktivnosti najmlajših v okviru tematskih nedelj in drugih dogodkov v okviru parka. Manca je že po naravi radovedna, kreativna, zgovorna in empatična oseba, zato ji je učenje otrok o varovanju in zaščiti narave ter spodbujanje k raziskovanju pisano na kožo. Poleg tega je med njenimi nalogami tudi oblikovanje najrazličnejših strokovnih vsebin in podlag. Manca zelo rada priskoči na pomoč, v rokavu pa ima vedno na zalogi kakšno inovativno rešitev za nastalo zagato. Svoj prosti čas rada preživi v naravi - na travniku, v gozdu ali v hribih. Obožuje živali.


Damjan Intihar, tehnični sodelavec  
Damjan je izmed vseh članov ekipe največ na terenu. Na svojih rednih obhodih Cerkniškega jezera se je zaljubil v pisan ptičji svet, ko je imel priložnost v živo opazovati žličarko. Je strasten jamar, kdo je Damjan kot človek, pa vam bo najbolj razkrilo razmišljanje, ki ga je napisal sam. 


»Včasih se v jami v čisti samoti in temi sprašujem, kaj za boga rinemo v vesolje in iščemo nove planete, kjer bo možno zasilno živeti. Toliko energije, denarja in znanja države vlagajo v to, da bomo lahko čim prej na teh krutih površjih postavili kontejnerje in »srečno« preživeli svoj preostanek življenja ter na velikih zaslonih gledali virtualne slike in video posnetke o presihanju Cerkniškega jezera in  drugih fantastičnih naravnih znamenitostih na našem zaenkrat še zelenem planetu. Hvala lepa za tako prihodnost! Če znamo ustvariti pogoje za življenje na Marsu, potem imamo še možnost, da rešimo ugodne pogoje življenja na naši Zemlji. Da prihodnjim rodovom ne bo potrebno posedeti v gajbi in se preko medplanetarnega spleta pogovarjati s svojimi znanci. Poleg tega pa je presahnjeno jezero s svojimi estavelami in požiralniki prava vesoljska avantura!  Prižgem si luč in splezam iz  vesoljske jame, kjer me že čakajo moji presrečni, od blata umazani kameradi, ki razmišljajo o bureku in toplem čaju.«

Darja Levinger, administrator  

Darja skrbi v okviru projekta za vse, kar je administrativno-finančne narave. Gre za vnašanje, urejanje in plačevanje računov, pripravo podatkov za obračun plač in še marsikaj drugega, s čimer vas v tem blogu ne bi dolgočasili. Njene odlike so izjemna odgovornost, natančnost in ažurnost, poleg tega pa skuha najboljšo kavo v naši hiši. Darja je hitra in ne komplicira, ob tem pa ji ne uide glavobol sodelavke – pri njej dobiš tako aspirin kot tolažilno besedo. Navdušuje jo narava, kjer se rada sprehodi ali povzpne na kakšen hrib, najbolj pa je zadovoljna na zadnjem sedežu moževega motorja, ko se odpravita raziskovat še neznane kraje ali pa polnit baterije v njima domače kraje, kjer ne manjka prijateljev.


Maja Martinčič, svetovalka za stike z javnostmi   

In to sem jaz, ki pravkar pišem tale blog. Skrbim, da do vas pridejo vsi pomembni, zanimivi, pereči ali preprosto čisto vsakdanji dogodki, ki se zgodijo ali se bodo zgodili v okviru Notranjskega parka. Z vami sem na socialnih omrežjih, blogu in spletnih straneh parka, pišem pr prispevke in se vsake toliko izdajam za fotografinjo. Moja največja strast so potovanja v dežele, kamor se odpravi le redkokdo, tam pa se najraje sončim v smehu otrok in preprostih ljudi, katerih različni načini življenja in razmišljanja me vedno znova opominjajo, da je prav lahko tudi narobe in narobe tudi prav.

Komentarji

Priljubljene objave