OB KONCU LETA

 Ekipa projekta LIFE Stržen vsem želi prijetne božične praznike in zdravo, družabno in radostno novo leto, v katerem naj bo čim več dni preživetih v naravi!
 

 
 

 
 Minilo je malce posebno, a za nas polno, uspešno in radosti polno leto! Imeli smo Tematske vikende, ki so s svojimi raznolikimi aktivnostmi v naravi navdušili številne udeležence, odprli smo Tematsko učno pot Drvošec, ki je že dva meseca kasneje prejela nagrado za NAJ slovensko tematsko pot leta 2020, izšla sta dva biltena Iz tršce s svežimi novicami in načrti za prihodnost, na ogled smo vam ponudili nov, tretji filmček, v katerem vas domačinka in TV voditeljica Katarina Braniselj vodi skozi novo infrastrukturo v parku in obenem opozarja na izjemen pomen ohranjanja dragocene narave Cerkniškega jezera. Na območjih renaturacije vodotoka Stržen smo začeli izvajati monitoring rastja - ugotavljali bomo, kako se to obnavlja po posegu v strugo Stržena, ki smo ji vrnili njeno naravno obliko. Naš Damjan kot okoljevarstveni nadzornik ves čas izvaja tudi nadzor na območju Cerkniškega jezera in bdi nad neprimernimi in škodljivimi posegi v naravno okolje. Upsšeno smo izvedli ustvarjalni natečaj Če bi bil žival in jeseni razpisali novega - Prihodnost našega planeta.
 
Veselimo se že leta 2021, ki bo spet polno novih izzivov, dogodkov, aktivnosti, novosti, 
lepot in sprememb v prekrasni naravi našega Notranjskega parka! In - to močno upamo - tudi veliko druženja z vami, domačini in obiskovalci!
 
Vaši LIFE-ovci Maja, Jošt, Ana, Damjan, Darja, Irena, Tjaša, Eva
 


 

Komentarji

Priljubljene objave