GOSTUJOČE PERO: LOJZ PUSTNI: LETO URESNIČENIH ŽELJA. AL`KAJ?

Smo mislili, da vam bo Župan Butalski kaj napisal, ampak ker mora pred vsakim pojavljanjem v javnosti najprej za dovoljenje vprašati Butalski urad za komuniciranje (BUK), je to delo prepustil kar meni, Lojzu Pustnemu iz svojega PR oddelka. »Saj tako ali tako ni važno, kaj napišeš, važno, da je butasto,« je bil njegov napotek.

Lojz, daj kar ti napiši, ni važno kaj, samo da bo butasto! Foto Valter Leban

Pustarji smo dolgo časa navijali za to, da bi bil pust vse leto. Na, pa ga imamo, v maskah smo že od prejšnjega marca. Pa nam je fajn? Mislim, da ne prav preveč. Vsaka šola nekaj stane – je treba pazit, kaj si želimo.


Eni si tudi želijo, da bi bilo na jezeru en kup turistov, ki bi pri nas puščali svoje prihranke. No, pa smo jih imeli. Turiste namreč, njihovih prihrankov morda malo manj. Pa vam je bilo fajn? Enim ja, drugim pa ne prav preveč.
 
Leto uresničenih želja je za nami, bi lahko rekli. Hkrati pa nauk, da je treba vse te želje malo bolj konkretno opredeliti. Magari z amandmaji.

Izganjanje hudiča. Na daljavo. Avtor: Pustno društvo Cerknica
 

Pri turistih smo se ustavili. Hja, če si jih želite ali ne, jih boste imeli, Butale so že od nekdaj tako znamenite, da se njihova znamenitost že čez rob preliva. Pa ne govorim samo o pustu. Tudi jezero, Škocjan, Križna jama in Menišija so lepi. Pa na Slivnico ne smemo pozabit, da ne bo Uršula jezna. Še naš princ karnevala hodi gor, kot da bi mu butalski zmaj za ritjo pihal.

Butalski zmaj. Foto Bor Šparemblek

Saj vam na parku gre kar dobro, fejst pot ste zrihtali, državno prvakinjo med potmi, pravo Tino Maze. Da ljudje ne hodijo in vozijo vsepovsod naokrog. Usmerit jih je treba, ker, če ne bodo vedeli, kje so, tudi ne bodo vedeli, kam gredo. Pa je fajn vedeti, kje si in kam greš, veste. No, saj ne vem, zakaj to vam razlagam, vam je to jasno, drugače ne bi turistične strategije pripravljali. Se vam pa moramo tudi zahvalit, ker nam pustarjem vsako leto podate roko in pomagate, da lahko izpeljemo vse, kar imamo za izpeljat.

Pogled v ozadje priprave on-line pustnih dogodkov leta 2021. Foto Pustno društvo Cerknica
 

Pust se je tako rekoč že začel, Ponavadi je bilo vse že v luftu ob tem času, letos je pa samo na računalnikih. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da bi imeli letos rekorden obisk naših prireditev, če bi jih bilo le možno priredit. Za spremembo zdaj pripravljamo karneval, kot ga še ni bilo (in upamo, da ga tudi nikoli več ne bo). Vse selimo na internete, lahko nas preverite na strani pust.si (izvirno, vem). Ne bo tako fajn kot ponavadi, ma vseeno bolje kot cvek v koleno. Vsem tistim, ki ste nas mislili letos obiskati, pa svetujem, da si nas ogledate, denar, ki ste ga nameravali zapravit za vstopnine, krofe in druga okrepčila, pa pospravite v šparovček, pa pridete k nam drugo leto. Lahko pa tudi letos poleti. Pusta takrat sicer ne bo, maske bomo verjetno pa vseeno nosili.

 

Vsem, ki ste mislili letos obiskati naš famozni karneval, svetujem, da si nas ogledate on-line in denar, ki ste ga nameravali zapravit za vstopnine, krofe in druga okrepčila, pospravite v šparovček, pa pridete k nam drugo leto. Foto Pustno društvo Cerknica

p.s.: Vi, na parku, vidim, da nas niste prav dobro poslušali, ko smo vam lani dali napotke, kako se hišo pognoji, da prej zraste. Veste, butalska zemlja ni tako rodovitna, iz nje bolj počasi rastejo stvari, če jih ne gnojiš. Ma ko zrastejo, so pa fine.
 
Lojz Pustni (levo) v družbi butalskega prijatelja Pustnega Lojza. Foto Ljubo Vukelič


 

Komentarji

Priljubljene objave