POLONA TURK: BIKE CENTER CERKNICA

Leta 2020 je v centru Cerknice pod okriljem Tineta Klančarja zaživela trgovina, specializirana za prodajo koles, rezervnih delov in kolesarske opreme. Vsem obiskovalcem trgovine nudimo pestro izbiro artiklov vrhunske kvalitete svetovno priznanih znamk, poskrbimo tudi za servis koles in servis smuči, vsi, ki kolesa nimajo, pa si ga pri nas lahko tudi izposodijo.



Izposoja gorskih koles.
foto: Blaž Žnidaršič


Vsak začetek je težak in tudi naš ni bil enostaven. Tine je bil že od nekdaj športno aktiven, želja po samostojni poti pa je bila prisotna že kmalu po končani srednji šoli. Za pravi korak sta bila potrebna čas in prava ideja. Z bratom Nejcem sta vedno razmišljala, česa bi se lahko lotila, da bi to bilo uspešno oziroma dovolj dobro, da bi od tega lahko živela. Ker sta že od nekdaj rada veliko kolesarila, sta bila posledično na tekočem tudi s kolesarskim trgom. Sčasoma sta nabrala kar precej znanja o kolesih, hkrati pa opažala, da v naši občini in njeni okolici ni nobene resnejše kolesarske ponudbe. Po daljšem razmisleku in nabiranju informacij je tako ideja o kolesarski trgovini in servisu oživela.




Nejc in Tine Klančar

foto: Duncan Soar


Ponudbo ustrezno prilagajamo letnemu času. V toplejših mesecih nudimo pestro izbiro kolesarskih artiklov vrhunske kvalitete, tako začetnikom, kot tudi bolj izkušenim in zahtevnim kolesarjem. V zimskem času trgovina svojo kolesarsko ponudbo prelevi v zimsko, ki vključuje opremo in oblačila za aktivno preživljanje prostega časa v naravi – tek na smučeh, pohodništvo in nordijsko hojo.



Test E-koles na Cerkniškem jezeru in ekipa Bike centra Cerknica

foto: Jan Marković


Primerno letnemu času pa se prilagaja tudi naša servisna delavnica. Zagotavljamo profesionalen in kvaliteten servis koles ter servis smuči. Pri servisu koles nudimo široko ponudbo nadomestnih delov priznanih blagovnih znamk in poskrbimo, da kolo deluje tako, kot mora. Serviser vsako kolo ob sprejemu celostno pregleda in  poda mnenje o obsegu potrebnega popravila. Pri tem si vedno prizadevamo, da bi bila končna cena popravila nizka, delovanje kolesa pa brezhibno. Po opravljenem servisu opravimo testno vožnjo in preverimo kvaliteto opravljene storitve. Pohvalimo se lahko tudi z notranjo pralnico koles, kjer vsako kolo pred servisiranjem temeljito očistimo, če je le to potrebno.


Serviserja med delom.

foto: Mavric Pivk

Posebnost našega servisa smuči je, da jih obdelamo ročno in ne strojno. Pri ročnem servisu smučko natančno obdelamo na roke. S pravilnim brušenjem se namreč robnikom življenjska doba podaljša, saj odstranimo le toliko materiala, kolikor je zares potrebno. Pri ročnem mazanju se maža globlje vpije v drsno ploskev smuči in tako ostane dlje časa v njej. Smuka je zato boljša  in dolgotrajnejša.
Pomembno je, da se za varno, hitro in sproščeno smuko smuči redno servisira, saj je tako zmanjšana možnost izgube nadzora nad njimi ter posledično poškodb, ki pri tem lahko nastanejo. Smuči bodo drsele lepše in v zavojih ne bodo oddrsavale, smuka pa bo varnejša.



Trgovina Bike center Cerknica

foto: Tine Klančar

Naš cilj je enostaven in neposreden pristop. Vsakemu obiskovalcu se prisluhne in se mu pomaga z nasveti. Želimo si, da bi Cerknica in okolica Cerkniškega jezera postala prepoznavna destinacija športnega turizma in da bi obiskovalcem ter domačinom omogočili kar najboljše pogoje za kolesarjenje, zato smo v svojo ponudbo dodali tudi izposojo gorskih in električnih koles. Slednje nam je, glede na okolico v kateri živimo in njene naravne znamenitosti, še posebej pomembno, saj je doživetje le-teh lahko s kolesarske perspektive še toliko bolj zanimivo.

                                               



Polona Turk je del ekipe Bike centra že od samega začetka, uradno pa se je zaposlila malo kasneje. Skrbi za marketing, v prostem času pa je aktivna na več področjih. Kot trenerka in članica Upravnega odbora sodeluje pri Mažoretnem twirling in plesnem klubu Mace Cerknica, pripravlja pa se tudi na vodenje kolesarskih doživetij, saj je v kratkem pridobila licenco za turistično vodnico po Zelenem krasu.
foto: Tine Klančar

Komentarji

Priljubljene objave