FOTOBLOG: 40. OBLETNICA GOSTILNE PRI STANI
Objavljamo foto blog Gostilne in pizzerije pri Stani, ki je pretekli mesec praznovala okroglih 40 let. Začelo se je s Švaganovim Stanetom, ki je v šestdesetih letih kupil domačijo. Danes je gostilna svetleči kamenček v gastronomskem mozaiku Notranjske.
Fotografija iz
leta 1966: Bife s prodajalno podjetja TGP Škocjan
Foto: arhiv Gostilna in pizzerija pri Stani
Domačijo Remžgar leta 1962 kupi Stane Rok, po domače Švaganov Stane. Leta 1966 podjetje TGP Škocjan v najem vzame del hiše in odpre Bife s prodajalno.
Šank
po ponovnem odprtju leta 1983
Foto:
arhiv Gostilna in pizzerija pri Stani
Med leti 1980 in 1983 je bila sedanja lastnica Gostilne in pizzerije Pri Stani, Cimermančič-Rok Stanka, zaposlena pri trgovskem podjetju Nanos na Rakeku. Po treh letih v pisarni je ugotovila, da želi biti v stiku z ljudmi, da je enolično delo v pisarni ne zanima. Tako se odloči, da 5.marca 1983, v domači hiši ponovno odpre leta 1979 zaprt bife pod imenom Bife pri Stani.
Foto: arhiv Gostilna in pizzerija pri Stani
Sprva so bili v ponudbi, poleg
pijače, domači narezki in pa sedaj že legendarna sadna kupa. Prirejalo se je
veliko vrtnih veselic s takratnimi znanimi imeni. Lokal je bil »stalnica« za
petkove in sobotne večere, na katerih nisi smel manjkati. V tem obdobju je
lokal dobil med domačini še vedno znani vzdevek ''bufet''.
Zunanjost
Bifeja po letu 1990
Foto: arhiv Gostilna
in pizzerija pri Stani
Leta 1990 se je Bife preimenoval
v Okrepčevalnico pri Stani. K obstoječi ponudbi so bili dodani v naprej
pripravljeni v tistem času popularni pizza, hot-dog in različni topli sendviči.
Dodatna
jedilnica narejena leta 2005
Foto: KAJ 5
produkcija
Zaradi povečanega povpraševanja gostov je leta 2005 lokal bogatejši za dodatno jedilnico z notranjimi toaletnimi prostori, hkrati se obogati tudi jedilnik. Ime Okrepčevalnica pri Stani se spremeni v Gostilna in pizzerija Pri Stani.
Foto: KAJ 5 produkcija
Dodane jedi na prenovljenem
jedilniku so domača pečenica z praženim zeljem, pečenka in pražen krompir,
goveja juha ter domače enolončnice. Vse te jedi so danes pri Stani nepogrešljiva
ponudba. S tem se je povečalo povpraševanje avtobusnih skupin, družinskih
praznovanj in ostalih dogodkov z večjim številom gostov.
Skupni prostor v sosednji
hiši, kjer oddajajo dva apartmaja in eno dvoposteljno sobo
Foto: KAJ 5 produkcija
V stavbi nasproti gostilne se je iz prostora, kjer je bila prej trgovina, uredila soba z namestitvami. Sprva se je oddajala kot stanovanje za tuje delavce, kasneje pa se jo je še dodatno uredilo. V letu 2015 so pričeli sodelovati z sosedi, ki so izgradili hišo s tremi apartmaji in dvema sobama. Priključili so se spletni strani za rezervacijo prenočitev Booking.com in posledično oblikovali spletno podobo gostilne.
Foto: KAJ 5 produkcija
Zunanjost gostilne obnovljena
leta 2018
Foto: KAJ 5 produkcija
V letu 2018 se pridruži še mlajša generacija družine. Ob adaptaciji kuhinje se izpili in posodobi jedilnik skladno s trendi na trgu. Dvigne se nivo postrežbe, ki je zdaj primeren povpraševanju. Prenovi se fasada zgradbe ter delno tudi lokal. Poveča se letna terasa. Poleg tega se oblikuje nova spletna podoba in uvede spletna stran, facebook in instagram stran.
Foto: KAJ 5 produkcija
Leta 2019 so uredili Postajališče
za avtodome ter povečali parkirne prostore pred gostilno. Sprejmejo lahko 4-6
avtodomov, parkirišče pa sprejme do 30 avtomobilov.
Enolončnica iz kolerabe
(kaura)
Foto: KAJ 5 produkcija
Danes gostilna ponuja kar
130 sedišč, od tega 40 na poletnem vrtu.
Njihov cilj je ohraniti tradicionalno kulinariko regije, zato ponudba temelji
na jedeh s pridihom domačnosti. Verjamejo, da je njihov ključ do uspeha družinsko
podjetje, v katerem so člani pripravljeni vlagati veliko truda, časa, denarja
in samega sebe. Pozitivno zrejo v boljšo prihodnost in se trudijo na vsakem
koraku dvigati kvaliteto ponudbe.
Vabljeni!
Komentarji
Objavite komentar